Veelgestelde Vragen

Wat is een raveeldrager?

Een raveeldrager is een metalen hulpstuk voor het verbinden van houten balken aan elkaar of op bijvoorbeeld een betonnen ondergrond. Een raveeldrager wordt onder meer gebruikt bij het maken van daken, maar ook voor carports of pergola’s.

Raveeldragers zijn er in verschillende afmetingen, afhankelijk van welke afmeting balk er gebruikt wordt.  Lees hier hoe je een juiste raveeldrager kiest.

Ontdek ons aanbod raveeldragers.

 

Wat is het verschil tussen een raveeldrager en een balkdrager?

Er is geen effectief verschil tussen een raveeldrager en een balkdrager. Het is vooral dat mensen in Nederland spreken over een raveeldrager en in België over een balkdrager. Het product is hetzelfde.

 

Schroef of spijker voor het bevestigen van een balkdrager?

Wanneer je een balkdrager bevestigt op hout werk je met speciale spijkers. Deze zijn zo gemaakt dat zodra je op de kop klopt met je hamer, de spijker zich in het hout draait. Deze spijkers worden ook wel schroefspijkers of schroefnagels genoemd.

 

Hoe balkdragers bevestigen op hout en of beton?

Je bevestigt de balkdrager op hout door middel van schroefspijkers of schroefnagels. Deze schroefspijkers kan je met een hamer in het hout slaan.
Voor het bevestigen van de balkdrager op beton werk je niet met schroefspijkers maar met doorsteekankers. Je boort eerst een gat met een boor van 12mm en daarna steek je het anker er in.

De bevestiging door middel van een schroefspijker is steviger dan door middel van een doorsteekanker

 

Toepassingen waarvoor je een balkdrager kan gebruiken.

Je kan een balkdrager voor verschillende toepassingen gebruiken waar een balk gedragen dient te worden. Denk aan een carport of bij daken. Maar ook als je een veranda van hout aan jouw woning wilt maken. De afmetingen van de balkdrager hangen af van het formaat balk dat je gebruikt.